vegan semla

1:a degen..
25 gr jäst
havremjölk
1/2 dl råsocker
1 tsk malen kardemumma
3 dl vetemjöl
1/2 dl råsocker

2:a degen..
75 gr veg. margarin
1/2 dl råsocker
1 dl naturell sojayoghurt (osötad)
3 dl vetemjöl

topping;
florsocker
marsipan
sojagrädde
vanilj

börja med 1:a degen
smula jäst i en bunke
värm havremjölk till fingervarmt ( 37 grader)
lös kästen i havremjölk
tillsätt råsocker och kardemumma
blanda ner vetemjöl
arbeta ihop till en smidig deg ca 10 min
jäs ca 40 minuter – 1 timme
blanda ihop ingredienserna till den andra degen
rör ihop socker, veg. margarin och sojayoghurt
blanda ner ”geggan” i 1:a degen och tillsätt sedan resten av mjölet
arbeta ihop till en smidig deg
jäs ytterligare 30 minuter
forma till 24 små bollar
lägg på plåt eller bakpappersklädd plåt
pensla med vatten
grädda i ugnen ca 8 minuter ( 225 grader )
låt bullarna svalna på galler
vispa sojagrädde och vanilj (från vaniljstång)
skär sedan bort ett lock från bullen
fyll med grädde och marsipan
pudra med florsocker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>