risnudel soppa med tofu, böngroddar, lime, thaibasilika & koriander

1 gul lök
2 msk herbamare buljong
1 liter vatten
3 stjälkar citrongräs
2 vitlöksklyftor
ca 5 cm färsk ingefära
1/2 liten torkad chili
1 msk agave
1 tsp örtsalt
250 g tofu
olja
2 burkar cocos mjölk
1-2 pkt risnudlar
2 lime
böngroddar (groddade)
färsk koriander
färsk thaibasilika
svarta sesamfrön

Förbered buljong med att skala och skär löken i klyftor
fräs löken i olja och tillsätt buljong och sedan vatten

skala ingefära och vitlök
hacka sedan citrongräs, vitlök och ingefära för att sedan moss i en mortel
häll sedan kryddmixen i buljongen
tillsätt agave och örtsalt
låt det puttra 15-30 minuter
sila buljongen
stek tofu krispig i olja
lägg ner tofun i buljongen
häll på kokosmjölk och låt det sjuda ihop
koka nudlarna separat enl. anvisning på paketet och häll av vattnet
dela pup nudlarna i serveringsskålarna
häll på sop pan och med tofubitar
press lite lime på soppan
toppa med limeklyftor, koriander, thaibasilika, groddade böngroddar & svarta sesamfrön

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>