mjuk pepparkaka med smält choklad och kokos

9 dl rismjöl
4 dl rårörsocker
1 msk bikarbonat
6 tsk pepparkakskrydda (kanel, ingefära & nejlika)
5 msk rårörda lingon*
3 dl naturell sojayoghurt
3 1/2 dl kokosmjölk
150 gr veg. margarin

topping:
smält mörk choklad (70%)

garnering:
kokos flarn

blanda de torra ingredienserna
tillsätt rårörda lingon, sojayoghurt, kokosmjölk och margarin
rör ihop till en jämn smet
häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper
grädda kakan i ca 30 min (200 grader)
(klar när provstickan är torr)
låt kakan kallna
smält chokladen
bred sedan på chokladsåsen på kakan och toppa med med kokosflarn

*jag gjorde rårörda lingon genom att ta ett 1/2 pkt frysta lingon och mosa tillsammans med 2 msk rårörsocker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>