bröd jäst över natten

Untitled

ca 20 frallor

50 gr jäst
8 dl vatten
2 dl havremjölk
2 msk agavesirap
2 tsk salt
10,5 dl mjöl

på kvällen;
rör ut jästen i lite av vatten
tillsätt resterande vätska
häll sedan i salt, agavesirap och tillsist mjölet
Blanda snabbt ihop (ej i maskin) till en kladdig smet
puddra över med mjöl
låt gärna stå 30 min i rumstemperatur
jäs sedan i kylen över natten övertäckt med bakduk eller plastfolie

på morgonen;
häll ut degen på mjölat bakbord
knåda inte
tryck ut degen till en rektangel ca 2 cm tjock
skär sedan i önskad storlek
pudra över lite mjöl igen
grädda i 225 grader ca 15-20 minuter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>