basilikakryddad broccoli, potatis och endive

0,5 kg potatis
1 st broccoli
2 st endive
2 dl svarta bönor
1 vitlök
1 kruka basilika
1 dl rapsolja
örtsalt & peppar
färska örter
naturell sojayoghurt

lägg de svarat bönorna i blöt ca 24 timmar (ja hade de blötlagda i 20 timmar)
koka upp de svarta bönorna i lite buljong att från 30- 60 min (jag kokade i 50 minuter)
skrubba potatisen och koka
mixa färsk basilika, vitlök, olja, örtsalt & peppar
skär endive och broccoli på längden
lägg den färdigköpta potatisen på plåt och tryck till dom så de ”öppnar” sig
lägg även ut broccoli och endive
ringla på basilikasåsen
in i ugnen ganska högt upp ca 10 minuter (225 grader)
mixa ihop de färska örterna, sojayoghurt, örtsalt och peppar
servera det ugnsbakade med svarta bönor och örtsås

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>