dinkel & grahams bröd

100 gr veg. margarin
5 dl havremjölk
1 pkt jäst
1 tsk salt
5-6 dl grahamsmjöl
6 dl dinkelmjöl

smält margarin, häll i havremjölk och låt degspadet bli fingervarmt ca 37 grader
smula ner jäst i en degbunke, lägg i salt och häll i lite av degspadet
rör om till all jäst lösts upp, slå i resten av vätskan
blanda först i grahamsmjölet och sedan dinkelmjölet
arbeta degen tills den börjar släppa degens kanter
lägg en handuk över bunken och jäs ca 15 minuter
värm ugnen till 250 grader
häll degen på mjölat bakbord och dela upp i små bullar
blir ca 30 st. små bullar
jäs sedan bullarna på plåten 20 minuter
grädda ca 15 minuter i 250 grader
låt bröden svalna under handduk

0

Posted:

Categories: Matprojektet