skölj mungbönor i vatten ordentligt
lägg mungbönorna i blöt över natten
häll av vattnet och skölj sedan mungbönorna
lägg i groddburkar eller glasburk med silduk
skölj sedan mungbönorna 2-3 ggr per dag

0

Posted:

Categories: Matprojektet

1 förpackning kikärtor
1/2 kruka färsk koriander
1 tsk mald spiskummin
örtsalt & peppar
citronjuice
olja
vatten

mixa allt till en hommus, gott att ha till sallad eller på macka

0

Posted:

Categories: Matprojektet

Untitled

ca 20 frallor

50 gr jäst
8 dl vatten
2 dl havremjölk
2 msk agavesirap
2 tsk salt
10,5 dl mjöl

på kvällen;
rör ut jästen i lite av vatten
tillsätt resterande vätska
häll sedan i salt, agavesirap och tillsist mjölet
Blanda snabbt ihop (ej i maskin) till en kladdig smet
puddra över med mjöl
låt gärna stå 30 min i rumstemperatur
jäs sedan i kylen över natten övertäckt med bakduk eller plastfolie

på morgonen;
häll ut degen på mjölat bakbord
knåda inte
tryck ut degen till en rektangel ca 2 cm tjock
skär sedan i önskad storlek
pudra över lite mjöl igen
grädda i 225 grader ca 15-20 minuter

0

Posted:

Categories: Matprojektet

Untitled

50 gr jäst
7 1/2 dl ljummet vatten
1/2 tsk salt
2 msk agavesirap
2 msk olja
15 dl dinkelmjöl (ev. kan mermjöl behövas)

smula jäst i degbunke
ha i salt och agavesirap
häll på lite av det ljumma vattnet
rör om tills jästen smält
tillsätt resten av det ljumma vattnet och oljan
sedan i med mjölet och jobba ihop degen ordentligt
dela degen i ca 20 bitar
rulla till bollar ochlägg på plåt
grädda i mitten av ugnen ca 25-30 minuter på 250 grader

0

Posted:

Categories: Matprojektet

hommus

1 1/2 dl kikärtor
2 msk tahini
1 tsk spiskummin
1/2 vitlöksklyfta
1/2 dl olja
1/2 dl pinjenötter
citronsaft från 1/2 citron
örtsalt & peppar
färsk koriander
vatten om det behövs

mixa alla ingredienser tills hommusen blir slät

0

Posted:

Categories: Matprojektet