1 gul lök
2 msk herbamare buljong
1 liter vatten
3 stjälkar citrongräs
2 vitlöksklyftor
ca 5 cm färsk ingefära
1/2 liten torkad chili
1 msk agave
1 tsp örtsalt
250 g tofu
olja
2 burkar cocos mjölk
1-2 pkt risnudlar
2 lime
böngroddar (groddade)
färsk koriander
färsk thaibasilika
svarta sesamfrön

Förbered buljong med att skala och skär löken i klyftor
fräs löken i olja och tillsätt buljong och sedan vatten

skala ingefära och vitlök
hacka sedan citrongräs, vitlök och ingefära för att sedan moss i en mortel
häll sedan kryddmixen i buljongen
tillsätt agave och örtsalt
låt det puttra 15-30 minuter
sila buljongen
stek tofu krispig i olja
lägg ner tofun i buljongen
häll på kokosmjölk och låt det sjuda ihop
koka nudlarna separat enl. anvisning på paketet och häll av vattnet
dela pup nudlarna i serveringsskålarna
häll på sop pan och med tofubitar
press lite lime på soppan
toppa med limeklyftor, koriander, thaibasilika, groddade böngroddar & svarta sesamfrön

0

Posted:

Categories: Matprojektet

1 gul lök
kokosolja
röda linser
veg. buljong (herbamare)
örtsalt & peppar
chili
4-6 st rödbetor
vatten
tamari

skala och hacka lök
fräs löken mjuk i kokosolja
tillsätt väl sköljda linser, veg. buljong, hackad chili, örtsalt & peppar
fräs ihop ytterligare
häll på lite tamari
skala och skär rödbetor i mindre bitar
lägg ner rödbetor i kastrullen
späd med vatten och låt det puttra ihop
mixa sedan soppan till en slät konsistens

0

Posted:

Categories: Matprojektet

1 pkt glasnudlar
1 röd lök
filtrerad rapsolja (utan smak)
veg. buljong (herbamare)
1/2 broccolistång
1/2 cm färsk ingefära
1 pkt tofu
tamari
örtsalt & peppar

rosta skalade sesamfrön och ställ åt sidan
skär tofun i tärningar
stek sedan tofun i olja
skala och hacka lök
fräs löken mjuk i olja
krydda med veg.buljong, skalad och hackad ingefära, örtsalt & peppar
skölj och skär broccoli i mindre bitar
blanda ner broccolin i lökhacket och fräs ytterligare
häll på tamari
tillsätt vatten och låt det puttra ihop
ner med glasnudlarna precis innan det är färdigt
när glasnudlarna är mjuka servera soppan
toppa med stekt tofu och rostade sesamfrön

0

Posted:

Categories: Matprojektet

grönkål
1 gul lök
2 msk kokosolja
4 dl gröna ärtor
veg. buljong
1 cm färsk ingefära hackad
1 vitlöks klyfta
örtsalt & peppar
vatten

skala och hacka lök
fräs löken mjuk i oljan
skölj och skär grönkålen i mindre bitar
fräs ihop grönkålen med löken
krydda med ingefära, vitlök, örtsalt, peppar och veg.buljong
häll på ärtorna
sedan i med vatten och låt det koka ihop
mixa sedan soppan i vitamixer så du får en slät soppa

0

Posted:

Categories: Matprojektet

1 lök
olja
6 potatisar
1 morot
veg. buljong
färsk ingefära
örtsalt & peppar
vatten

skala och skär lök mindre bitar
fräs lök mjuk i oljan
skala och skär potatis & morot i mindre bitar
lägg ner potatis & morotsbitar i lökhacket och fräs ytterligare
skala och hacka ingefära
krydda med ingefära, örtsalt & peppar och fräs i några minuter
häll på vatten och låt det hel puttra ihop

0

Posted:

Categories: Matprojektet

2 stora tomater
1 röd paprika
1 gul paprika
2 selleri stjälkar
1/2 kruka färsk koriander
1 dl cup soltorkade tomater
3 dl cup vatten
1 msk citronjuice
1 msk spiskummin
1 tsk chili
1/2 tsk paprikapulver
1 vitlöksklyfta
örtsalt & peppar
cayennepeppar
1/2 avokado

topping:
avokado i små bitar
färsk koriander
hackad rödlök
ev. raw kex

mixa allt utom avokado i vitamixer
lägg till avokado sist för att få en krämigare konsistens ( har man den från början blir soppan nästan som en mousse..)
toppa med avokado, hackad lök och koriander
servera med raw kex

0

Posted:

Categories: Matprojektet

soppa;
2 gula lökar
1 fp grönkål
3 dl gröna ärtor
2 cm färsk ingefära
1 vitlöksklyfta
kokosolja
veg. buljong
paprikapulver
örtsalt & peppar
ev. färsk koriander

pepparrot;
2 msk riven pepparrot
2 dl soja cremefraiche
örtsalt & peppar

skala och hacka lök
fräs lök mjuk i kokosolja
hacka vitlök och ingefära
skölj och skär bort stjälkarna på grönkålen
ev. skär grönkålsbladen i mindre bitar
ner med grönkål och ärtor i lökhacket
krydda med veg.buljong, vitlök, ingefära,paprikapulver, örtsalt & peppar
låt allt fräsa ihop
häll på vatten och låt det koka ihop sig
mixa allt i vitaminer till en slät soppa
vispa eller mixa ihop allt till pepparrots röran
toppa soppan med pepparrot och lite färsk koriander

0

Posted:

Categories: Matprojektet

Untitled

enkel, snabb och god nudelsoppa

1 gul lök
kokosolja
ris nudlar
veg.buljong
färsk ingefära
broccoli
(ev.1 klyfta vitlök)
örtsalt & peppar
vatten

skala och hacka lök
fräs lök mjuk i kokosolja
skala och hacka ingefära och ev. vitlök
ha i lite veg.buljong, örtsalt & peppar
skölj och skär broccoli i mindre bitar
fräs ihop
häll i vatten
tillsätt sedan risnudlarna
låt det sjuda några minuter

0

Posted:

Categories: Matprojektet

Untitled

1 lök
olja
8 potatisar
grönkål
stark paprikapulver
veg. buljong
örtsalt & peppar
mandelgrädde

skala och hacka lök
fräs löken mjuk i olja
skala potatis och skär i mindre bitar
tillsätt paprikapulver, buljong, örtsalt & peppar
fräs ihop ytterligare
tillsätt vatten och låt det puttra
sedan mixade vi soppan i vitamixer för att få den helt slät
vi hällde på lite mandelgrädde precis innan servering

0

Posted:

Categories: Matprojektet

Untitled

1 röd lök
olja
1 vitlöksklyfta
2 cm färsk ingefära
veg.buljong
2 dl röda linser
cayennepeppar
örtsalt & peppar
1 fp fryst spenat
vatten
ev. mandelgrädde

smördegpinnar;
smördeg (vegan)
skalade sesamfrön
flingsalt
vatten till pensling

hacka lök, och fräs mjukt i oljan
finhacka vitlök och ingefära och rör ner i lökhacket
krydda med cayennepeppar, örtsalt och peppar
häll ner de väl sköljda linserna och fräs ihop tillsammans med lökröran
tillsätt buljong och vatten

Untitled

låt det hela puttra ihop

Untitled

här mixade jag soppan i vår vitmixer
tillsätt ev. lite mandelgrädde i soppan

Untitled

servera smördegspinnar till soppan
här har vi skurit smördeg i smala stänger
snurra stängerna
penslat stängerna med vatten och sist strö på skalade sesamfrön och flingsalt innan de gräddades i ugnen

0

Posted:

Categories: Matprojektet