2 dl solrosfrön
1 dl svarta sesamfrön
1 dl sesamfrön
1 dl linfrön
5 dl rårismjöl
örtsalt
paprikapulver
peppar
1 dl olja
6 dl vatten
agave/lönnsirap + lite vatten

(spara lite av fröna till att toppa kexen med..)
blanda ihop allt utom agave/lönnsirap
bred ut smeten på 2 st plåtar
grädda ca 30 min i 150 grader
ta ut och pensla agave/vatten på frökexen
toppa med fröna som ställts åt sidan
skär i lagom stora rutor/bitar
grädda ytterligare ca 30 min i 150 grader

0

Posted:

Categories: Matprojektet

kanel / kanelstång
nejlikor ( hela )
kardemumma ( hela )
färsk ingefära
vanilj
havremjölk

puttra ihop och låt det stå och dra en stund innan kryddorna silas bort
drick varm eller ljummen

0

Posted:

Categories: Matprojektet

färsk ekologisk grönkål
neutral rapsolja
örtsalt
cayennepeppar

sätt ugnen på 200 grader
skölj grönkålen
skär borg stammen
torka bladen och placera ut på plåt

ringla lite olja på bladen
på första plåten gjorde hällde vi på cayennepeppar och örtsalt
in i ugnen 10 minuter

på andra plåten tog vi bara olja och örtsalt

hur enkelt som helst och väldigt väldigt gott!!!

0

Posted:

Categories: Matprojektet

tortilla bröd
lök
tomat
sojaost
alfalfagroddar
sojacreme fraiche
koriander
frysta kryddor
örtsalt & peppar
olja

skala och hacka lök
hacka tomat
riv sojaost
ta ett tortillabröd och lägg på ett jämnt lager med lök, tomat och sojaost
krydda med örtsalt & peppar
lägg på ett tortillabröd och pressa ihop
skär i trianglar
stek trianglarna i olja
klipp eller hacka koriander
blanda koriander, frysta örter, soja cremefraiche, örtsalt & peppar till en röra
toppa med lite hackad lök och kryddor

0

Posted:

Categories: Matprojektet