selleri
2 msk curry
1 dl naturella cashewnötter
1 tsk veg. buljong
2 msk kokosolja
ev. örtsalt & peppar

skölj och skär selleri i lagom stora bitar
mica curry, cashewnötter, bulging, kokosolja till en röra
ev. krydda med örtsalt & peppar
fyll selleribitarna med curryröran

0

Posted:

Categories: Matprojektet

1 gurka,
6 st soltorkade tomater (torkade),
1 tomat
1/2 röd paprika
1/2 salladslök
1/2 dl solrosfrön
örtsalt & peppar
1 morot
färsk koriander
hampafrön

lägg soltorkade tomaterna i blöt ca 1-2 timmar
skala morot och gör smala morotsstrimlor, ställ åt sidan
mixa sedan ihop soltorkad tomat, tomat, paprika, salladslök örtsalt & peppar till en röra
skölj och skär gurkan i 1/2-1 cm tjocka skivor
gröp ur gurkskivorna lite
fyll gurkbitarna med tomatröran
dekorera med morotsstrimlor, färsk koriander och hampafrön

0

Posted:

Categories: Matprojektet

3 st smördegsplattor (vegan)
2 st charlottenlök
150 gr körsbärstomater
olja
1/2 tsk rårörsocker
örtsalt & peppar
sojaost (riven)
torkad timjan

halvtina smördegsplattorna
skal och skiva lök
halvera tomaterna
fräs lök mjuk i olja
blanda i tomaterna och strö på sockret
krydda med örtsalt & peppar
fräs ett par minuter
låt det kallna
kavla ut smördegsplattor och ta ut rundlar
lägg rundlarna på plåt med bakplåtspapper
lägg fyllning mitt i rundlarna
toppa med riven sojaost och torkad timjan
grädda i ugn ca 15 minuter (200 grader)

0

Posted:

Categories: Matprojektet

sparris
filodeg
örtsalt
olja

skär filodeg i mindre bitar
lägg en sparris diagonalt på ett filodegsark, på lite örtsalt och rulla ihop
lägg rullarna på bakplåtspapper på en plåt
pensla med lite olja
grädda i ugn ca 10-15 minuter ( 180 grader)

0

Posted:

Categories: Matprojektet

Untitled

ca 8 st selleristjälkar
1 dl cashewnötter
1 tsk curry
1 msk raw kokosolja
1/2 tsk veg. buljong
1 kvist dill

skölj och skär selleri i lagom stora bitar
mixa nötter, kryddor, dill och kokosolja till en grovhackad röra
klicka på röran på sellerin och servera

receptet är från Reneé Voltaire (salig blandning)

0

Posted:

Categories: Matprojektet

grov macka med vegan ”skagenröra”

solrosbröd
små sojagryn
veg.buljong
charlottenlök
dill
vegan majonnäs
örtsalt & peppar
avokado
tomat
färsk koriander

koka upp vatten, sojagryn och buljong tills de blivit mjulka
pressa bort så mycket vatten det går
blanda sojagryn, hackad charlottenlök, hackad dill, vegan majonnäs, örtsalt & peppar
lägg på röran på det grova brödet
dekorera med avokado, tomat och koriander

0

Posted:

Categories: Matprojektet

snittar på grovt bröd

grovt bröd
sojagryn
veg.buljong
vatten
sojamajonnäs
lök
tångkaviar

koka vatten, buljong och sojagryn några minuter
häll av vatten och pressa ur så mycket vatten som möjligt, ställ åt sidan
hacka lök
blanda lök, majonnäs, tångkaviar och sojagryn till en röra
skär brödet i lagom stora bitar
klicka på röran på brödet
dekorera med tångkaviar, citron och tomat

0

Posted:

Categories: Matprojektet

Rårakor

Potatis
Morot
Lök
Soja creme fraiche (tex Tofuttis sour supreme)
olja att steka med

Riv potatis och morot i rivjärn på grövsta
Hacka lök
Blanda ihop potatis, morot och lite av löken
Platta ut kakor av smeten i oljad stekpanna och stek på båda sidorna
Servera med soja creme fraiche och hackad lök

0

Posted:

Categories: Matprojektet