pajskal:
6 dl rismjöl
250 gr veg.fett
4 msk vatten

fyllning:
1 gul lök
1 broccoli
1 fp oliver
1 pkt tofu
olja
tamari
1 fp havregrädde
örtsalt & peppar

börja med pajdegen
blanda rismjöl, veg.fett och vatten till en deg
tryck ut degen i pajform
förgrädda i ugnen på 200 grader ca 20 min
skölj och skär tofu i mindre bitar
stek tofun i olja
när tofun är färdig häll på tamare
skala och hacka lök i små bitar
skölj och skär broccoli i mindre bitar
blanda sedan broccoli, hackade löken, oliver, tofu och krydda med paprikapulver, örtsalt & peppar
täck det förgräddade pajskalet med fyllningen
häll på havregrädde
grädda paj ca 20-30 minuter på 200 grader

0

Posted:

Categories: Matprojektet

potatis
olja
tofu
tamari
avocado
kikärtor
spiskummin
citron
arganolja
örtsalt & peppar
bladspenat
tomat

skölj och skrubba potatis
skär i klyftor och lägg i långpanna
ringla över olja och krydda med örtsalt & peppar
in i ugnen
under tiden mixa avokado till en guacemole
mixa sedan kikärtor, spiskummin,lite citronsaft, arganolja, vatten, örtsalt & peppar till en hommus
skär tofun i skivor och stek i olja
häll på tamari när de är färdiga och krydda med örtsalt & peppar
skölj spenat och tomat
servera potaisklyftor med stekt tofu, hommus, guacemole och grönsaker

0

Posted:

Categories: Matprojektet

pasta
1 knippe salladslök
filtrerad rapsolja (utan smak)
1/2 fpchampinjoner
6 tomater
1 fp spenat
starkt paprikapulver
örtsalt & peppar

koka pasta enligt anvisning på förpackning
hacka salladslök och fräs den mjuk i olja
tillsätt hackade champinjoner
fräs ihop
skölj och hacka tomater
häll ner tomater i röran och krydda med paprikapulver, örtsalt & peppar
tillsätt sist spenaten
servera röran på pastan

0

Posted:

Categories: Matprojektet

ris
kokosolja
lök
röd paprika
gul paprika
spenat
riven morot
oliver
örtsalt & peppar

här använde jag färdigkokt ris
skala och hacka lök
skala och riv morot
skölj och skär paprika i mindre bitar
fräs löken mjuk i kokosolja
tillsätt riven morot, paprika, ris, spenat och oliver
fräs ihop allt ordentligt
krydda med örtsalt & peppar

0

Posted:

Categories: Matprojektet

basmatiris
sojafärs
tofu
olja (filtrerad rapsolja utan smak)
färsk ingefära
chili
starkt paprikapulver
örtsalt & peppar
tamari
salladslök
glasnudlar
rispapper
skalade sesamfrön
färsk koriander
teriaykisås

koka ris enligt anvisning på förpackning
rosta sesamfrön och ställ åt sidan
klipp koriander och lägg i en skål
koka upp vatten till glasnudlarna
stäng av plattan och lägg ner glasnudlarna i vattnet, låt de ligga några minuter
häll av vattnet och klipp i mindre bitar och ställ åt sidan
skär tofun i tärningsbitar och stek i olja
stek/fräs sojafärs i olja
tillsätt kryddor; skalad och hackad ingefära, hackad chili, paprikapulver, örtsalt & peppar
fräs ihop ytterligare
skölj och skär salladslök i mindre bitar och rör ner i sojafärsen
rör även ner tofubitarna och glasnudlar i sojafärsen
häll på tamari
koka upp vatten i en stor kastrull eller i stekpanna
blöt en ren handduk och krama ut vattnet
lägg handduken på bänk eller skärbräda
doppa ett rispapper i taget i kastrull/stekpanna lägg sedan på den blöta handduken
fyll pappret med sojafärsfyllning och rulla ihop som en vårrulle
servera sedan rullarna med färsk koriander, sesamfrön, teriaykisås och ris

0

Posted:

Categories: Matprojektet

basmatiris
lök
morot
röda linser
tomater
veg. buljong
färsk ingefära
örtsalt & peppar
olja

koka ris enligt beskrivning på förpackning
skala och hacka lök
fräs lök mjuk i olja
skala och skär morot i mindre bitar
fräs tillsammans med löken
skölj linserna noga
lägg ner linser i lök/morots hacket
skala och hacka ingefära
krydda med buljong, ingefära, örtsalt & peppar
tillsätt tomaterna och fräs lite till
tillsätt sedan vatten och låt det småkoka/puttra tills linserna blivit mjuka
servera grytan med ris

0

Posted:

Categories: Matprojektet

potatis
olja
örtsalt & peppar
falafel
tomat
paprika
bladspenat
äggfri mayo
tortillabröd

skölj potatis och skär i klyftor
lägg potatisen i långpanna och ringla olja över
krydda med örtsalt & peppar
grilla i ugn ca 40 minuter
stek falafel i olja
skölj och skär grönsaker i mindre bitar
servera potatis, falafel, grönsaker med tortilliabröd och äggfri mayo

0

Posted:

Categories: Matprojektet

basmatiris
1 gul lök
1 morot
kokosolja
broccoli
tomater
purjolök
färsk spenat
vitlök
färsk ingefära
vegetabilisk buljong
starkt paprikapulver
örtsalt & peppar
kokosmjölk
teriyakisås

koka ris enligt anvisning
skala och skär lök i klyftor
fräs löken mjuk i kokosolja
skala och skär morot i tunna stavar
lägg ner morot i lökhacket
krydda med buljong, hackad vitlök, hackad ingefära, paprikapulver, örtsalt & peppar
skölj och skär broccoli i mindre bitar och lägg ned i grytan
skölj och skär tomat och purjolök i mindre bitar
fräs ihop allt ytterligare
häll sedan på kokosmjölk och låt det puttra
servera grytan med ris och teriyakisås

0

Posted:

Categories: Matprojektet

spagetti
1/2 gul lök
1/2 vitlöksklyfta
grönkål
2 fp mandelgrädde
riven sojaost
örtsalt & peppar
champinjoner
olja
tomater

koka pastan enl. anvisning på förpackning
under tiden mixa grönkål, lök, vitlök, örtsalt, peppar och mandel grädde i vitamixer till en sås
stek svampen i olja och krydda med örtsalt & peppar
servera pastan med sås, sojaost, svamp och tomater

0

Posted:

Categories: Matprojektet

mangold
lök
vitlök
färsk ingefära
kokosolja
basmatiris

rispappersrullarna;
rispapper
kinakål
champinjoner
kålrabbi
bladspenat
färsk mynta

dippsås:
1 dl aprikoser
1 klyfta vitlök
1 dl tamarisås
örtsalt & peppar
ev. vatten

koka ris enl. anvisning på förpackning
skala och hacka lök
fräs löken mjuk i kokosolja
skölj och skär mangold i mindre bitar
fräs ihop mangold och lök
skala och hacka vitlök och ingefära för att lägga ner i lök/mangold röran
krydda med örtsalt & peppar
fräs ytterligare
skölj och skär kinakål i mindre bitar
skär champinjoner i mindre bitar
skär/hacka bladspenat och mynta i mindre bitar
skala och skär kålrabbi i smala stänger
koka upp vatten till rispappret
blöt en ren kökshandduk och lägg ut plant
när vattnet kokat upp stäng av plattan, doppa sedan ett rispapper i taget och lägg platt på sden blöta handduken
fyll rispappret på mitten med spenat, kålrabbi, mynta, kinakål och svamp
rulla ihop som en vårrulle
mixa allt som skall vara i dippsåsen, späd ev. med vatten om konsistensen blir för tjock
servera rispappersrullar med ris, dippsås och mangoldröra

rispappersrullar, dippsås, mangold och ris Recept

Av lilalotus Publicerat: januari 27, 2014

    mangold lök vitlök färsk …

    Ingredienser

      Tillagning


      WordPress Recipe Plugin by ReciPress

      0

      Posted:

      Categories: Matprojektet