12 st pannkakor
6 dl rårismjöl
2 små bananer
2 tsk gurkmela
10 dl kokosmjölk
örtsalt

sås:
1 dl limejuice
2 dl sesamolja
2 msk kokossocker
2 msk rödvinsvinäger
2 msk shoyu soja
2 tsk riven ingefära
2 st vitlöksklyftor
grön chili/jalapeno
cayenne
örtsalt

fyllning:
2 morötter, grovt rivna
1 rättika, grovt riven
4 salladslökar
sojabönor
mungbönsgroddar
stekta champinjoner
hackad grön och gul chili
färsk thaibasilika
färsk koriander
färsk mynta

avokadoröra:
4 avokado
1/2 kruka koriander
limejuice från 1/2 lime
cayennepeppar
örtsalt & peppar

Börja med pannkakssmeten. Mosa bananerna med gaffel, tillsätt gurkmeja, örtsalt rismjöl och kokosmjölk. Smeten ska inte bli för tjock, späd med vatten om det behövs. Ställ smeten åt sidan.

Vispa eller mixa ihop allt till såsen.

Förbered grönsakerna – riv morötter och ättika, skär salladslök, chili. Plocka blad från örterna.
Stek champinjonerna och krydda med örtsalt & peppar.
Ställ åt sidan.

Stek sedan pannkakorna i olja.
Fyll ena halvan på pannkakan med grönsaker, groddar, svamp och örter. Ringla lite sås över grönsakerna och vik över andra halvan på pannkakan. Ringla ytterligare sås och toppa med lite hackad chili.
Servera med avokadoröra.

grönsaksfyllda rårispannkakor med chilisås Recept

Av lilalotus Publicerat: september 21, 2014

    12 st pannkakor 6 dl rårismjöl 2 små bananer 2 tsk gurkmela 10 dl kokosmjölk örtsalt sås: 1 dl limejuice 2 dl …

    Ingredienser

      Tillagning


      WordPress Recipe Plugin by ReciPress

      0

      Posted:

      Categories: Matprojektet

      1/2 aubergine
      1/2 lite rödlök
      1 knippe färsk dill
      sojamayo
      soja creme fraiche
      senap
      örtsalt & peppar

      skölj och skär aubergine i lagom stora ”sill” bitar
      koka i lättsaltat vatten tills de får rätt konsistens
      skala och hacka lök
      klipp eller skär dill
      bland ihop lök, dill, senap, mayo, soja crème fraîche till en röra och sist
      ner med auberginebitarna
      krydda med örtsalt & peppar om det behövs

      0

      Posted:

      Categories: Matprojektet

      0,5 kg potatis
      1 st broccoli
      2 st endive
      2 dl svarta bönor
      1 vitlök
      1 kruka basilika
      1 dl rapsolja
      örtsalt & peppar
      färska örter
      naturell sojayoghurt

      lägg de svarat bönorna i blöt ca 24 timmar (ja hade de blötlagda i 20 timmar)
      koka upp de svarta bönorna i lite buljong att från 30- 60 min (jag kokade i 50 minuter)
      skrubba potatisen och koka
      mixa färsk basilika, vitlök, olja, örtsalt & peppar
      skär endive och broccoli på längden
      lägg den färdigköpta potatisen på plåt och tryck till dom så de ”öppnar” sig
      lägg även ut broccoli och endive
      ringla på basilikasåsen
      in i ugnen ganska högt upp ca 10 minuter (225 grader)
      mixa ihop de färska örterna, sojayoghurt, örtsalt och peppar
      servera det ugnsbakade med svarta bönor och örtsås

      0

      Posted:

      Categories: Matprojektet

      pasta
      1 lök
      olja
      veg. buljong
      1/2 vitlöksklyfta
      broccoli
      1 fp mandelgrädde
      örtsalt & peppar

      koka pastan enl. anvisning på fp
      skala och hacka lök
      fräs löken mjuk i olja
      skala och hacka vitlök
      tillsätt vitlök, buljong, örtsalt & peppar
      skölj och skär buljong i mindre bitar
      fräs ihop broccolin med lökhacket
      tillsätt mandelgrädde och låt det puttra ihop
      servera pastan med broccoli och mandelgrädde

      0

      Posted:

      Categories: Matprojektet

      noriark
      morot
      purjolök
      mango
      avokado
      palsternacka
      bladspenat
      1/2 kruka färsk mynta

      dippsås;
      1/2 dl dadlar
      saft från 1/2 citron
      1 liten vitlöksklyfta
      1 cm färsk ingefära
      2 dl tamari

      tillbehör;
      sesamfrön

      mixa ihop dippsåsen
      skala och kör palsternacka i mixer så den blir småkornig
      skala morot och skär i smala tunna stänger
      skölj och skär purjolök i smala stänger
      skala och skär mango i smala stänger
      gröp ur en avokad och skär i mindre bitar
      skär eller hacka myntabladen och blanda med bladspenaten

      lägg sedan ut ett noriark på en bambumatta
      fyll nedre delen med palsternackshack, bladspenatsröra, morot, purjolök, mango och avokado

      rulla sedan ihop till en tight sushirulle
      blöt sista centimetern på noriarket för att klistra ihop
      skär sedan små rullar med en vass kniv
      servera rullarna med dippsås & sesamfrön

      0

      Posted:

      Categories: Matprojektet

      spagetti
      2 gula lökar
      kokosolja
      veg.buljong
      starkt paprikapulver
      1 vitlöksklyfta
      örtsalt & peppar
      4 tomater
      tomatpuré

      koka pasta enl. förpackning
      skala och hacka lök
      fräs löken mjuk i olja
      tillsätt veg.buljong, paprikapulver, örtsalt och peppar
      skala och hacka vitlök
      skölj och skär tomat i mindre bitar
      häll ner vitlök och tomat i lökröran
      tillsätt tomatpuré
      fräs ihop allt ytterligare
      precis innan servering blanda ihop allting

      0

      Posted:

      Categories: Matprojektet

      broccoli
      1 gul lök
      1/2 squash
      1/2 röd paprika
      3 tomater
      potatis
      1 fp glasnudlar
      1 fp rökt tofu
      olja
      veg. buljong (herbamare)
      örtsalt & peppar
      tamari
      cayennepeppar
      starkt paprikapulver

      skal potatis och förkomma ca 5-10 minuter
      stek sedan potatisen i en oljad stekpanna
      krydda med örtsalt & peppar
      skär tofun i tärningar och stek i olja
      koka upp vatten till glasnudlarna
      när vattnet kokar lägg ner nudlar i ca 3 minuter
      häll av vattnet och skölj med kallt vatten
      klipp nudlarna i mindre bitar och ställ åt sidan
      skala och skär lök i klyftor
      fräs löken mjuk i olja i en wok
      tillsätt veg. buljong, paprikapulver, cayennee, örtsalt & peppar
      låt det fräsas ihop ordentligt
      skölj och skär broccoli, squash, tomat och paprika i mindre bitar
      tillsätt sedan broccolibuketter, paprika, squash och tomat
      fräs ihop ytterligare
      innan servering blanda ner potatis, tofu och glasnudlar och häll på lite tamari

      0

      Posted:

      Categories: Matprojektet