1-2 dl jordnötssmör (utan socker)
1 dl mandelmjöl
2 dl daldar
2 msk kokosolja
vatten
naturella cashewnötter

mixa dadlar och lite vatten till en jämn men tjock smet
rör eller mixa ihop dadlar med, jordnötssmör, mandelmjöl, kokosolja till en massa
rulla till bollar
hacka cashewnötter till mindre bitar
rulla bollarna i cashewnötter

0

Posted:

Categories: Matprojektet

3 dl havregryn
3 msk rå kakao
1 dl kokos
4 msk kokosolja
2 dl dadlar
vatten
vanilj från vaniljstång

mixa dadlar i lite vatten tills det blivit en jämn kräm
mixa havregryn nästan till mjöl-konsistens
rör eller mixa ihop dadlar, havregryn, kakao, kokos, vanilj och kokosolja till en massa
rulla till bollar
rulla bollarna i kokos

0

Posted:

Categories: Matprojektet

2 bananer (frysta)
1/2 fp frysta hallon
1/2 fp frysta jordgubbar
1 burk kokosmjölk
vanilj från vaniljstång

börja med att ta 2 mogna bananer och skär i bitar för att frys in
ta sedan frysta bananer, bär, kokosmjölk och vanilj och mixa i vitaminer till en glass

0

Posted:

Categories: Matprojektet

1 burk kokosmjölk
2 bananer skurna i småbitar och frysna
1 dl jordnötssmör (utan socker)
1 tsk agavesirap
små chokladbitar

mixa kokosmjölk, frusen banan, jordnötssmör och agavesirap till en kräm
vill man ha den fastare frys lite innan servering
toppa med chokladbitar

0

Posted:

Categories: Matprojektet

3 dl naturella cashewnötter ( blötlagda i några timmar)
2 bananer
1 dl kokosolja
1 tsk vanilj från vaniljstång
1 dl vatten
lite citronsaft och lite rivet citronskal
1 dl blåbär
1 dl granatäpple

botten;
3 msk kokosolja
kex/kakor

garnering;
frysta blåbär
granatäpple

mixa kakor/kex tillsammans med kokosolja
tryck ut i botten av en springform
ta de blötlagda cashewnötterna, kokosolja, bananer, vanilj, vatten och citron och mixa i vita mixer till en jämn smet
häll hälften av smeten i springformen ( över kakbotten..) och ställ in i frysen så den stenar lite
mixa sedan andra hälften av smeten med blåbär och granatäpplen
häll sedan 2:a lagret i springformen

in i frysen någon/några timmar
ta ut kakan en liten stund innan servering och garnera med blåbär och granatäpple

0

Posted:

Categories: Matprojektet

9 dl vetemjöl alt. rismjöl
4 dl rårörsocker
1 msk bikarbonat
6 tsk pepparkakskrydda (kanel, ingefära & nejlika)
5 msk rårörda lingon
3 dl naturell sojayoghurt
3 1/2 dl kokosmjölk
150 gr veg. margarin

topping:
naturella cashewnötter (blötlagda minst 2 timmar)
banan
vanilj från vaniljstång

garnering:
frysta lingon

blanda de torra ingredienserna
tillsätt rårörda lingon, sojayoghurt, kokosmjölk och margarin
rör ihop till en jämn smet
häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper
grädda kakan i ca 30 min (200 grader)
(klar när provstickan är torr)
låt kakan kallna
mixa cashew, vanilj och banan till en smet
bred på smeten på kakan och toppa med lingon

0

Posted:

Categories: Matprojektet

4 äpplen
5 pepparkakor
1/2 dl hackade hasselnötter
75 gr veg. margarin
1 msk rårörsocker
1 msk kanel
4 kanelstänger
agavesirap
sojagrädde (alpro)
vanilj från vaniljstång

jag mixade pepparkakor, hackade hasselnötter, kanel, rårörsocker
rör sedan ner veg. margarin med gaffel tills det blir en jämn röra
kärna ur äpplen och skär av toppen
ställ äpplena i ugnsfast form
tryck ner röran i äpplena och lägg på locket
tryck ner en kanelstång i varje äpple
ringla lite sirap över varje äpple
baka i ugnen ca 30 minuter (180 grader)
vispa ihop sojagrädde och vanilj eller ta vaniljsås
servera varma äpplen med vaniljgrädde alt. vaniljsås

recept på pepparkakor;
250 gr veg. margarin
2 dl ljus sirap
3 dl råsocker
2 dl vatten
2 msk kanel
1 msk mald kardemumma
1 msk mald kryddnejlika
1 tsk mald ingefära
1 msk bikarbonat
13 dl mjöl

smält margarin tillsammans med sirap
lägg socker och alla kryddor i en bunke (ej bikarbonat)
slå över det smälta margarinet och rör om
tillsätt vatten
blanda bikarbonat med mjöl och rör sedan ner i smeten
arbeta ihop degen
låt sedan degen vila i kyl 1-2 dygn
kavla ut en deg
använd pepparkaksformar och tryck ut kakor
lägg på bakplåtspapper eller direkt på plåt
grädda i mitten av ugnen 200-225 grader ca 4-6 minuter

0

Posted:

Categories: Matprojektet

deg;
50 gr jäst
150 gr veg. margarin
2 gr saffran
3 dl havremjölk
2 dl naturell sojayoghurt
1 dl råsocker
ca 10 dl vetemjöl

fyllning;
100 gr veg.margarin
100 gr mandelmassa

pensling:
havremjölk

-smula jästen i bunke
-smält margarin
-häll ner saffran och sedan havremjölk, värm till 37 grader
-lös jästen med degspad
-tillsätt naturell sojayoghurt, råsocker, salt och ca 9 dl vetemjöl och arbeta till en smidig deg
-jäs till dubbel storlek, ca 40 min
-blanda ihop ingredienserna till fyllningen så det blir en jämn smet
-arbeta degen på mjölat bakbord
-dela degen till små bollar
-fyll bollarna med lite mandelmassa och lägg i formar eller direkt på bakplåtspapper eller på en plåt
-jäs övertäckta ca 30 min
-pensla bullarna med havremjölk
-grädda ca 8 min i 250 grader

0

Posted:

Categories: Matprojektet

200 gram marsipan eller mandelmassa
nougat
hasselnötsmassa
100 gr mörk choklad
naturella cashewnötter
hasselnötter
gojibär

kavla ut mandelmassa/marsipan på bakplåtspapper till en rektangel
bred ut nougat på halva rektangeln och hasselnötsmassa på den andra halvan i ett jämt lager
rulla ihop till en rulle
hacka nötter och gojibär och ställ åt sidan
smält choklad och häll över rullen
toppa rullen med nöthack
ställ i kylen tills chokladen stelnat
skär sedan rullen i lagom stora skivor precis innan servering

0

Posted:

Categories: Matprojektet

100 gram sojamjukost
6 dl florsocker
1 msk rismjölk
pepparmyntsolja
100 gr mörk choklad

blanda ihop sojamjukost, florsocker, rismjölk och pepparmyntsolja till en jämn smet
forma till bollar eller platta bitar
smält choklad
doppa pepparmintsbitarna i choklad
låt bitarna svalna/stelna

0

Posted:

Categories: Matprojektet