botten;
2,5 dl kokos
2,5 dl cashew ( blötlagda )
1 tsk vanilj från vaniljstång
8 – 10 st dadlar ( blötlagda om de är hårda )

fyllning;
2 avokado
rivet skal från 1 lime
1,5 dl limejuice
0,5 dl agavesirap
0,5 dl kokosgrädde
1 tsk vanilj från vaniljstång
1,5 dl kokosolja

sås:
1 kruka basilika
0,5 dl lönnsirap
0,5 dl vatten

Börja med botten. Mixa ihop allt som skall vara till botten tills massan håller ihop, tillsätt vatten om det behövs.
tryck ut formen i en springform och ställ sedan kallt.

Mixa ihop allt som skall vara i fyllningen tills det blivit en jämn smet.
Ta fram formen och häll ner smeten. Plasta pajen väl och ställ i frysen ca 2-3 timmar.

Mixa ihop såsen.

Servera pajen med basilkasås och dekorera/toppa med färska blåbär.

raw key lime pie Recept

Av lilalotus Publicerat: september 21, 2014

    botten; 2,5 dl kokos 2,5 dl cashew ( blötlagda ) 1 tsk vanilj från vaniljstång 8 - 10 st dadlar ( blötlagda om de är …

    Ingredienser

      Tillagning


      WordPress Recipe Plugin by ReciPress

      0

      Posted:

      Categories: Matprojektet

      2 dl dadlar
      2 dl naturella cashew (blötlagda)
      2 dl paranötter (blötlagda)
      1 dl kokos
      1/2 dl kakaosmör
      1/2 dl kokosolja
      2 msk raw kakao
      2 tsk vanilj
      1/2 tsk stevia

      blötlägg nötterna över natten
      smält kokosolja och kakaosmör i en skål över hett vatten
      blanda ihop allt i mixer/matberedare
      pressan ner mixen i bakpappersfylld form och platta till
      kyl i frys minst 3 timmar
      skär i lagom bitar

      0

      Posted:

      Categories: Matprojektet

      1 mango
      1 ananas
      1/2 papaya
      1 burk kokosmjölk (väl kyld)
      2 dl naturella cashewnötter (blötlagda)
      vaniljstång
      agave
      färsk mynta

      blötlägg cashewnötter i ca 2 timmar
      skala ananas, mango och papaya
      skär frukten i små bitar
      ta hälften av mangobitarna, 1/3 av ananasbitarna, vanilj och lite agave
      för att mixa ihop till en sås
      öppna kokosmjölken
      (den behöver vara väl kyld så att det har separerats och blivit en ”tjockare” del av kokosmjölken och en del som är vattnig)
      ta den ”tjocka” kokosmjölken (ca en 1/2 burk) och mixa ihop med cashew och vanilj till en krämig grädde, vill man ha en lösare grädde späd med den vattniga delen av kokosmjölken
      lägg sedan den hackade frukten i botten på ett glass eller i en skål
      fyll på med grädde
      lägg på ytterligare lite fruktbitar
      toppa med fruktsåsen
      dekorera med färsk mynta

      0

      Posted:

      Categories: Matprojektet

      1st chokladkaka (70%)
      marsipan kycklingar
      färsk citronmeliss
      150 gr veg. margarin
      2 dl rårörsockker
      1 citron, (rivet skal från hela och 1/2 dl citronjuice)
      3 dl vetemjöl ( alt. rårismjöl)
      1 1/2 dl naturell sojayoghurt
      1 tsk bakpulver

      rör ihop rumstempererat margarin och socker till en jämn smet
      tillsätt citronskal, citronsaft och sojayoghurt
      blanda mjöl och bakpulver
      rör ner mjöl i smeten
      häll ner smeten i en ”smörad” form
      grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter på 175 grader
      ta ut kakan och låt den svalna
      smält choklad och häll på kakan
      svalna ytterligare
      dekorera med citronmelissblad och marsipan kycklingar

      0

      Posted:

      Categories: Matprojektet

      1-2 bananer
      1,5 dl kokossocker
      3 msk kakao
      1 dl kokosmjöl
      0,5 dl rårismjöl
      1,5 fp mörkchoklad
      100 gr veg.margarin
      kokosflingor
      gojibär

      mosa och vispa banan fluffigt
      smält margarinet
      hacka lite choklad (ca 2 msk)
      smöra en springform och ”bröa” med kokos
      blanda banan försiktigt med kokossocker, kokosmjöl, rårismjöl, choklad och margarin
      häll ner smeten i formen och grädda i ugnen ca 40 min (175 grader)
      när kakan svalnat smält chokladen
      bred ut chokladen och toppa med gojibär
      låt kakan och chokladen svalna tills chokladen stelnat

      0

      Posted:

      Categories: Matprojektet

      botten;
      1/2 cup jordnötssmör (osötad)
      2-3 msk kokosmjöl

      fyllning;
      12 mjuka dadlar, ca 3/4 cup hoptryckt
      1/3 cup vatten
      vanilj från 1/2 vaniljstång
      1 msk kokosolja

      1/2 cup jordnötter ( eller mer)
      100-150 gr 70 % choklad

      blanda ihop jordnötssmör och kokosmjöl
      platta ut massan till en platt botten och ställ in i frysen
      mixa allt till fyllningen
      bred på fyllningen på botten som stått i frysen
      hacka jordnötterna
      häll på nötterna ovanpå fyllningen och pressa ner dom något i fyllningen
      in i frysen
      smält chokladen
      skär ”massan” i lagom stora rutor
      häll/bred ut den smälta chokladen över bitarna
      in i frysen några timmar innan de är redo att serveras

      0

      Posted:

      Categories: Matprojektet

      1 dl havremjölk
      75 g veg. margarin
      1-2 dl naturell sojayoghurt ( osötad)
      2 dl råsocker
      3 dl vetemjöl
      2 tsk bakpulver
      (lakritspulver)
      kristyr
      lakritsgodis

      sätt ugn på 200 grader
      vi hade muffins formar i en ”muffinsplåt”
      ta en kastrull och häll ner havremjöl och lägg ner veg. margarin
      värm på låg värme tills det är helt smält
      blanda ihop sojayoghurt och råsocker
      blanda de torra ingredienserna utom lakritspulvret
      rör sedan försiktigt ihop de blöta och det torra till en smet
      (rör du för mycket kan luftbubblorna försvinna och resultaten blir hårt och platt..)
      fyll formarna till hälften
      blanda ner lakritspulver i andra hälften av smeten och fyll sedan formarna
      grädda på en gång mitt i ugnen ca 15 minuter
      låt muffins svalna ordentligt innan ni dekorerar

      sedan kan man dekorera precis som man vill

      0

      Posted:

      Categories: Matprojektet

      4 dl rårismjöl
      7 dl havremjölk
      2 msk kokosolja
      vanilj från vaniljstång
      1 banan

      toppa med;
      blåbärsås (blåbär mixade med dadlar)
      agavesirap
      ev. sojagrädde (sojagrädde mixad med vanilj)

      mosa bananen så slät och fluffigt som det går
      tillsätt vanilj och havremjölk och blanda ordentligt
      smält kokosoljan och låt den svalna något
      blanda ner rårismjöl och till sist kokosoljan
      stek pannkakor
      servera med agaveirap, blåbärsås och ev. sojagrädde

      0

      Posted:

      Categories: Matprojektet

      9 dl rismjöl
      4 dl rårörsocker
      1 msk bikarbonat
      6 tsk pepparkakskrydda (kanel, ingefära & nejlika)
      5 msk rårörda lingon*
      3 dl naturell sojayoghurt
      3 1/2 dl kokosmjölk
      150 gr veg. margarin

      topping:
      smält mörk choklad (70%)

      garnering:
      kokos flarn

      blanda de torra ingredienserna
      tillsätt rårörda lingon, sojayoghurt, kokosmjölk och margarin
      rör ihop till en jämn smet
      häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper
      grädda kakan i ca 30 min (200 grader)
      (klar när provstickan är torr)
      låt kakan kallna
      smält chokladen
      bred sedan på chokladsåsen på kakan och toppa med med kokosflarn

      *jag gjorde rårörda lingon genom att ta ett 1/2 pkt frysta lingon och mosa tillsammans med 2 msk rårörsocker

      0

      Posted:

      Categories: Matprojektet

      1:a degen..
      25 gr jäst
      havremjölk
      1/2 dl råsocker
      1 tsk malen kardemumma
      3 dl vetemjöl
      1/2 dl råsocker

      2:a degen..
      75 gr veg. margarin
      1/2 dl råsocker
      1 dl naturell sojayoghurt (osötad)
      3 dl vetemjöl

      topping;
      florsocker
      marsipan
      sojagrädde
      vanilj

      börja med 1:a degen
      smula jäst i en bunke
      värm havremjölk till fingervarmt ( 37 grader)
      lös kästen i havremjölk
      tillsätt råsocker och kardemumma
      blanda ner vetemjöl
      arbeta ihop till en smidig deg ca 10 min
      jäs ca 40 minuter – 1 timme
      blanda ihop ingredienserna till den andra degen
      rör ihop socker, veg. margarin och sojayoghurt
      blanda ner ”geggan” i 1:a degen och tillsätt sedan resten av mjölet
      arbeta ihop till en smidig deg
      jäs ytterligare 30 minuter
      forma till 24 små bollar
      lägg på plåt eller bakpappersklädd plåt
      pensla med vatten
      grädda i ugnen ca 8 minuter ( 225 grader )
      låt bullarna svalna på galler
      vispa sojagrädde och vanilj (från vaniljstång)
      skär sedan bort ett lock från bullen
      fyll med grädde och marsipan
      pudra med florsocker

      0

      Posted:

      Categories: Matprojektet